uvodni

Číslo třináct neznačí v numerologii štěstí, ale pro jachtařské naděje, které se zúčastnili již 13. ročníku soustředění, bylo štěstí nakloněno dosti, a to díky stálému větru, a i pár teplých dnů, které nejsou na Dářku samozřejmostí.

Již tradičně se v první polovině července objevovaly na hladině moře Vysočiny plachty lodních tříd Bic Techno 293, Evropa, Laser 4,7 a Optimist. Celkem 128 mládežníků pod vedení 16-ti trenérů si zlepšovali svoje teoretické i praktické dovednosti při dvojfázových tréninkách ve větrných a často i mrazivých podmínkách. Čas na břehu jsme využili pro přednášky z oblasti pravidel, trimu, manévrů a správného jídelníčku. Neodmyslitelnou náplní večerních aktivit byly výlety na kole, běh okolo Dářka– pro již zocelené borce, hraní míčových her, či zdokonalování tanečních kreacích při diskotéce.

Velmi mě těší, že soustředěním na Dářku v průběhu let prošla bez nadsázky již celá generace jachtařů. Je nutné si ale uvědomit, že bez obětavého teamu trenérů, skvělé podpory kuchyně, pana správce a celkové ochoty a značné dávky ochoty všech účastníků a doprovodu se uskromnit na „malém plácku“, by nebylo možné tuto jachtařskou legendu každoročně opakovat.

Za to vám všem patří moje velké DĚKUJI,

za YC Velké Dářko Richard Kafka

 

odkaz na fotky: https://kafkazr.synology.me/photo/share/F7lxxEAr