Letního soustředění mládeže na Velkém Dářku ve třídě Optimist a Evropa se zúčastnilo 29 dětí. Z toho 25 závodníků ve třídě Optimist a 4 závodníci ve třídě Evropa. Soustředění trvalo 12 dnů, při kterém se odjely dva závody pod názvem Závod mladých nadějí.

Mládež jsme měli rozdělenou dle výkonnosti na tři družstva Optimistů a jedno družstvo Evrop. Celkem nás bylo šest trenérů, kteří jsme se věnovali dětem jak na vodě, tak na břehu. Každý den jsme měli naplánován program tréninku, výuky a her. Proběhly různé besedy, přednášky,výlety a soutěže. Každý den se promítalo výukové DVD s nácvikem taktiky a výkladem trenérů. Pravidla přednesl rozhodčí první třídy Lubomír Hofmann. Na vodě vedl taktiku Jiří Lejhanec ml, který má zkušenosti z lodní třídy Finn.

Na závěr soustředění přijel i jachtař David Křížek, který pobesedoval s dětmi o jachtingu a podepsal se každému na loď. Počasí bylo jachtařské, foukalo, pršelo, ale ani to nás neodradilo a přesto jsme každý den vyráželi na vodu. Po dobu soustředění jsme měli k dispozici zapůjčený katamarán a tak si děti zkoušely jízdu na trochu jiné lodi. Navštívili jsme také nedalekou saunu. Z mimo jachtařských aktivit jsme jezdili na kole, proběhla Benátská noc i Kanadská noc. Měli jsme pravou diskotéku s DJ Jardou, hudbou a míchanými nápoji. Také jsme si pozvali hasiče, kteří nám předvedli ukázku výstroje a výzbroje a všichni si zkusili stříkat z požární hadice. Zdravotník nám ukázal první pomoc na figurině. Proběhla návštěva Škrdlovické sklárny a mnoho dalších programů. Každý dostal čepici s logem lodní třídy na památku a další drobnosti. Nestihli jsme všechno jak jsme si prvně naplánovali, ale i tak mohu toto soustředění zhodnotit jako úspěšné.

 

Dářko team 2008


Zúčastnili se

OPTIMIST

  Jméno a příjmení
1. Houska Vojtěch
2. Hrdlička Šimon
3. Kafka Richard
4. Kafka Roman
5. Kafková Anna
6. Kališová Lenka
7. Kilarová Marie
8. Koštýř Michal
9. Kováčová Tereza
10. Kučerová Lucie
11. Lejhanec Filip
12. Pospíšilová Klára
13. Přikryl Benjamín
14. Sopoušek Radek
15. Sobotová Kristýna
16. Staníková Kamila
17. Starý Martin
18. Šmakalová Pavlína
19. Štěpánský Jan
20. Šugárová Kristýna
21. Tichánek Michal
22. Uher Ondřej
23. Vlachová Veronika
24. Vrzalová Elen
25. Žáček Jiří

EVROPA

  Jméno a příjmení
1. Knejzlík Marek
2. Korvas Filip
3. Prudík Petr
4. Žíla Jiří

TRENÉŘI

Jméno a příjmení
Kafka Richard
Kafka Tomáš
Švestka Blahoslav
Jiří Lejhanec
Kamenský Pavel
Pospíšilová Lucka